Eile teatas Scanfil läbirääkimiste alustamisest töötajate esindajatega, mis võivad viia Vantaa tehase kõigi 69 töötaja koondamiseni ja tehase sulgemiseni. Jokitalo sõnul on praegu küsimus vaid Vantaa tehase tulevikus, teisi firma allüksusi plaanid ei puuduta.

Seda, kas Vantaa tehase võimaliku sulgemise järel tuuakse seni tehases tehtud operatsioonid Pärnusse või viiakse mõnda teise tootmisüksusse, Jokitalo veel ei avaldanud. "Ärme rutta sündmustest ette: meil on kõigepealt vaja töölistega Vantaal läbirääkimised lõpule viia," sõnas ta.

Jokitalo sõnul on Pärnus asuv üle viiesajale inimesele tööd andev tehas Scanfili kontserni tähtis tootmisüksus. "Pärnus toodetakse palju selliseid seadmeid, mida teistes üksustes ei tehta; näiteks on Pärnu ainus jõuelektroonikaseadmete tootja, kus tehakse muu hulgas ka seadmeid toiterööbaste tarvis," ütles ta. Toiterööpad on rööpad, mille kaudu saavad toitevoolu näiteks metroorongid.

Vastavalt arendab Scanfil Pärnu tehast, investeerides igal aastal, märkis Jokitalo. "Mullu avasime Pärnus uue koosteliini," ütles ta.

Helsingi börsil noteeritud Scanfili käive kasvas mullu 56,2% 377,3 miljoni euroni. Ettevõttel on tehased Soomes, Rootsis, Poolas, Ungaris, Saksamaal ja Hiinas. Scanfili Eesti üksuse käive oli mullu 58,8 miljonit eurot.