Tallinna Piimatööstus müüb tooteid Rainbow kaubamärgi all ning neid on võimalik osta Soome kontserni SOK kuuluvatest kauplustest Prisma, S-market, Euromarket, Siwa, Alepa ja teised, kirjutas Sakala.

“Plaanime sügistalvel Soome turule minna ka oma kaubamärgiga, ettevalmistused selles osas käivad,” rääkis Tallinna Piimatööstuse juhataja Kadi Lambot.

Tema sõnul pole Tallinna Piimatööstus küll esimene, kes Euroopa Liidu turule suundus, kuid on esimesena kogu tööstuse suutnud sealsete nõuetega kohandada. “Tegime ekspordiks pikalt ettevalmistusi ja Viljandi osakond on oma ülesandega suurepäraselt hakkama saanud,” kiitis Lambot siinset piimatöötlejat.

Samas otsib Tallinna Piimatööstus veel välisturge. Silmas peetakse Rootsit, Tšehhit, Venemaad, Ukrainat ja teisigi riike. Praegu läheb toodangut lisaks Soomele ka Lätti.

“Kui turg laieneb, saame ekspordi eest ka piimatootjatele korralikku hinda maksta,” arvas Meieri osakonna juhataja Jaan Kree.

Praegu jõuab Tallinna Piimatööstusesse 55 tonni piima päevas umbes kolmekümnelt Viljandimaa tootjalt, neist suuremad on Kõpu PM, Saimre talu ja Pilistvere PM.