Realia Groupile kuuluvad Soomes kinnisvaraettevõtted nagu Huoneistokeskus, SKV ja Huoneistomarkkinointi, teatasid osapooled.

Laienenud kinnisvarateenuste grupp saab olema tööandjaks peaaegu 2000 inimesele Soomes, Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Ukrainas, mis teeb sellest suurima kinnisvara maaklerfirma Kesk- ja Ida-Euroopas. Realia Group Oy prognoositav käive aastaks 2007 on 140 miljonit eurot.

“Müügi ajastus tuleneb meie isiklikest huvidest, mitte turutingimustest”, ütles Ober-Haus Kinnisvara senine omanik Paul Oberschneider. “Me oleme üles ehitanud suure firma ja meil on väga lojaalsed töötajad, ning ühinemine Realia Groupi ja nende finantsosanikega aitab äril laieneda muudele turgudele ning kasvada. Nemad suudavad seda kaugemale viia, kui meile praeguses etapis jõukohane oleks.”

Ober-Hausi tippjuhtkond jääb paigale ning neist saavad aktsionärid Realia Group Oy-s, mis kavatseb kasutada oma laienenud haaret, et saada suurimaks ja peamiseks kinnisvarateenuste pakkujaks kogu Skandinaavias ning Kesk- ja Ida-Euroopas.

Ober-Hausi kaubamärk jääb muudatusteta kehtima kogu Kesk- ja Ida-Euroopas.

Oberschneider keskendub edaspidi kinnisvara arendustegevusele. Oberschneideri arendusfirma Häuser-Oberschneider jätkab kaubanduskeskuste ehitamist Eestis, käivitades uue projekti Pärnus koos Vilniaus Prekybaga.

Hetkel omab ja haldab tema firma nelja kaubanduskeskust Tallinnas: Norde Centrum kesklinnas, Lasnamäel Mustakivis kaks kaubanduskeskust suurentnike Rimi ja Prisma kauplustega ning Tammsaare Selver. Samuti kuulub ettevõttele täiendavalt maad veel ühe keskuse jaoks Tallinnas tulevaseks arenduseks või suurema DIY tarbeks, mis käivitatakse 2008 aastal.

Arendusfirma Häuser-Oberschneider, koos partneriga Citigroup Property Investors, omandasid viimase 12 kuu jooksul 18 hektarit maad Vilniuses kuhu plaanitakse ehitada ligi 2000 korteriga korterelamu.

Ober-Hausi asutas aastal 1994 Paul Oberschneider Tallinnas, Eestis. Praegu on ettevõttel 35 esindust, kus töötab üle 350 maakleri. Ober-Haus tegutseb viies riigis - Eestit, Lätit, Leedut, Poolat ja Ukrainat. Firmat juhib Peter Morris.

Realia Group Oy omanikeks on Sponsor Capital, Nordea Pank, Varma (Vastastikuse Pensionikindlustuse Firma) ning Finnish Industry Investment Ltd.