Christian Ayreri kinnitusel on kinnisvara ostmine ja edasiüürimine Soomes traditsiooniline ja levinud ettevõtluse vorm, kuid viimasel ajal on levinud veendumus, et Helsingi kinnisvara pole enam atraktiivne.

"Saadav tulu kapitalilt on maksimaalselt vaid kolm kuni neli protsenti ning vara väärtus pigem kahaneb, kui kasvab. Kuna Tallinna kinnisvaralt on võimalik teenida viis kuni seitse protsenti ja väärtus on tõusulainel, siis otsitaksegi Tallinnas kortereid, kuhu raha paigutada," ütles Ayrer.

1Partner Kinnisvara konsultandi sõnul on suurematest Soome klientidest üks investeerimisfond juba neli korterit ostnud ning otsib veel 16 pinda, mille keskmiseks ostusummaks on arvestatud 130 000 eurot.

"Ettevõte otsib kesklinna kallimatesse piirkondadesse peamiselt kahetoalisi kortereid," ütles Ayrer ning lisas, et selliseid pindasid pakutakse üllatavalt vähe ja otsimine on suurem töö.

Christian Ayreri sõnul otsib üks erainvestor samuti kahtekümment Tallinna korterit. "Ärganud on ka kinnisvara-amatöörid, kes on huvitatud kahe kuni nelja korteri ostust Tallinnas," ütles Ayrer ja lisas, et kokku on järjekorras 25 soomlast, kes kõik tahavad soetada kokku umbes sada Tallinna kesklinna korterit.