"Kuidas te saate nii lolle küsimusi küsida?" küsis Sõõrumaa, kui ajakirjanik Vilja Kiisler päris tema väidetud seose kohta Signaaliga.

Sõõrumaa kinnitusel saadi koolide leping ausa konkursi korras, mille korraldas Pricewaterhouse Coopers ja neid süüdistama minnes saate kaela kohtuasja.

„Koolide leping oli ajal, kui euribor oli 5 ja täna on null ja 20 miljon euro juures tähendab see miljon aastas. Aga alles eilsest lehest lugesin, et euribor hakkab tõusma ning mõne aasta pärast võib see uuesti viis olla."

„Sellega saavad spekuleerida ainult raamatupidamisharidusega inimesed, kellel puudub igasugune sotsiaalne arusaam, mis kontekstis on mingi asi sündinud. 2006 ega 2007 tänasesse päeva ümber tõsta on lihtsalt kohatu ja süüdimatu. Veel enam nende inimete poolt, kes ise selle juures on olnud algusest peale,“ rääkis Sõõrumaa.

Pikemat usutlust Urmas Sõõrumaaga saab vaadata Äripäevast.

Kiisler: Sõõrumaa enesevalitsuse kaotamine oli mulle üllatuseks

Vilja Kiisleri sõnul ei oodanud ta, et vaimsete praktikatega tegelev Sõõrumaa tema peale videos nähtud moel ärritub, kuid suurärimees leebus siiski kiiresti. "Ta kogus ennast pärast intervjuud väga kiiresti. Rääkisime veel pärist paljudest asjadest, mis eetrisse ei jõudnud," märkis ajakirjanik.

"Ta kasutas juhust rääkida nendest teemadest, mis on talle südamelähedased, heategevusest ja muust - kõigist headest asjadest, millega ta on seotud, aga mille kohta ma ei pärinud," sõnas Kiisler.

Kiisleri meelest polnud küsimused seejuures sugugi erakordselt karmid. "Need olid täiesti ootuspärased - koolide leping oli vähemasti teema, mida ta enda sõnul eeldas juba enne intervjuud. Selles mõttes oli mulle üllatuseks, et ta enesevalitsuse kaotas ja sõnu enam ei valinud."

"Lahkusime sõbralikult, tegime natuke nalja ka - mina väljendasin oma üllatust tütarlapseks nimetamise üle ja tegin talle teatavaks oma sünniaasta," resümeeris Kiisler.

Signaali omanik varjus

Mais läks Tallinna transpordiamet riigi vastu kohtusse, kuna rahandusministeerium oli tunnistanud kehtetuks liikluskorraldusvahendite paigaldamise ja hooldusteenuse osutamise hanke aastateks 2017-2022. Võitnud oli selle hanke Signaal TM, mida on meedias juba aastaid Sõõrumaaga seostatud.

Ministeerium hakkas asja uurima hankel kaotajaks jäänud OÜ KiirWarren KL taotlusel. Hankedokumentide puuduste tõttu tuligi hange kehtetuks tunnistada.

Signaali omanik on ennast varjanud Šveitsis registreeritud firma taga. Aastaid Tallinna linnaga hästi läbi saanud ja pealinnas mitmeid ärisid omav Sõõrumaa on alati eitanud, et liikluskorraldusvahendeid valmistav, paigaldav ja hooldav Signaal kuulub temale. Näiteks on aga Signaali nõukogus olnud mitu inimest, kes on töötanud teistes Sõõrumaa firmades.