Mullu novembris Eesti Energia teenindusdirektori kohalt lahkunud Marko Allikson asus äsja juhtima Urmas Sõõrumaa kinnisvarafirmat Rotermann Grupp. ?Ma arvan, et saime hea juhi,? ütles Sõõrumaa. Alliksoni ülesandeks saab Sõõrumaa sõnul firma haarde laiendamine Lätti, Leetu, Venemaale ja võib-olla ka mujale Ida-Euroopasse. Lätis ja Venemaal on praegu loomisel Rotermann Grupi tütarettevõtted.

Tähtsaim projekt

Grupi tähtsamaid projekte on praegu Rotermanni kvartali arendus, kuhu tuleb 53 000 ruutmeetrit kaubandus-, kontori- ja elupinda. Kraanad on ehitusplatsil juba mõnda aega püsti. Kvartali ehituse mahtu hinnati aasta tagasi 700 miljonile kroonile. ?Keskendume mitte üksikute pisimajade ehitusele, vaid tahaks võtta ette projekte, mis kujundavad elukeskkonda, nagu seda teeb Rotermanni kvartal,? ütles Sõõrumaa, kes on muuhulgas Eesti Energia nõukogu esimees.

Allikson oli ainuke Eesti Energia juhatuse liige lisaks pankurikarjääri tegema läinud Gunnar Okile, kes ei soostunud mullu detsembris Eesti Energias oma töölepingut pikendama.

?Rotermann Grupi organisatsioon vajab laiendust ning äri arendamine ja organisatsiooni ehitamine sobib mulle väga hästi,? ütles Allikson. ?See lubab tegutseda,? lisas ta.

Allikson ütles oma väljakutseid kommenteerides, et ülesanne on üles ehitada toimiv kontsern ning sihtturgudel projekte välja töötada. Praegu on mitmel pool uute büroopindade arendamine analüüsimisel ja hindamisel, aga millegi väga konkreetseni pole veel jõutud.

Allikson ei välistanud ka oma raha investeerimist mõnda konkreetsesse projekti. ?Oleneb projektist, kas panen oma raha alla või ei. Üldiselt on siiski uutes projektides minu motivatsioonisüsteem seotud investeeringute tulemiga,? rääkis ta. Oma raha kinnisvaraarendusse investeerimiseks on Allikson asutanud firma Powersave.

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive ütles, et Allikson oli Eesti Energias väga tubli töötaja ning kahju, et ta sealt lahkus.

Rotermanni kvartal

?? Praegu on Rotermanni kvartalis kümmekond tühja ja räämas hoonet, mis omal ajal kuulusid Rotermanni tehasele. Enamik neist sada aastat tagasi ehitatud hoonetest on muinsuskaitse all. Kinnistud ostis Sõõrumaa firma Pro Kapitalilt.

?? Ligi kahe hektari suuruses kvartalis on alustatud ehitustegevust, millega luuakse 53 000 ruutmeetrit kaubandus-, büroo- ja elamispinda. Kokku peaks ehitatama kuni 300 uut korterit. Autodele luuakse maa-alused parklad.

?? ?Soovime luua linnainimestele meelelahutuspiirkonna, kus on kaubandust, toitlustust, hotelle, klubisid jms,? on Rotermann Eesti juht Heiki Kivimaa öelnud.

?? Kobarkinost Ahtri tänavani ehitatakse katusealune tänav, kus mõlemal pool pakutakse meelelahutust.