Uptime'i tehnoloogia juht Raimo Seero sõnul võib uue aasta alguses juhtuda igasuguseid trikke. "Soovitame äriprotsess seisata päevaks-kaheks, kui see on vähegi võimalik. Piltlikult öeldes ei tasuks väljastada arveid ega liigutada ka infot. Nagu oleks vool ära. Ja alles kokkulepitud (partneritega - toim) kellaajal lasta süsteem jälle tööle," sõnas Seero. Samas ütles Seero, et äritegevuse seiskamine on kahjuks vähestel võimalik. Aga ootamatusteks tuleb siiski valmis olla ja vajadusel paus võtta, vahendab Äripäev.

"Meie valdkonnas äritegevust kaheks päevaks seisatada pole võimalik," sõnas hulgimüügifirma Smarten arendusdirektor Jarko Luts. Küll aga ütles Luts, et nad tegid klientidele ettepaneku kauba tagastusi vana aasta viimasel nädalal mitte teha ning uuel aastal tarnitavaid tellimusi sel aastal mitte edastada.

Teisalt soovitab Seero, et hindade ja palkade teisendamisel tuleb jälgida hoolikalt komakohti. Vead võivad sisse tulla väikeste summade puhul, sest suurem osa arvutiprogramme sisaldab vaid nelja kohta pärast koma. Kui neid hakata suuremate arvudega korrutama, süveneb arvuviga. Kohustuslik on arvestada kolme kohaga pärast koma.

Swedbanki europrogrammi projektijuht Raul Järve soovitab samuti ostjatel tuleva aasta alguses tähelepanelikumalt numbreid vaadata. "Kindel on see, et kaarditehingud toimuvad kõik eurodes ning seda peaksid kõik kaupmehed arve summat sisestades ka silmas pidama," sõnas Järve.

Webmedia juht Taavi Kotka sõnas, et segadused võivad tulla mõne ettevõtja jaoks vaid seoses euro üleminekuprogrammi hilise kasutuselevõtuga. "Pigem võib on probleem, et mõni ettevõtja ärkas liiga hilja," ütleb Kotka.