„Et toime tulla kriisiga, kus võimatu on saanud võimalikuks, tuleb mõelda mõeldamatut. Et toime tulla Euroopa võlakriisiga, on tungivalt vajalik arvestada võimalusega, et Kreeka, Portugal ja võib-olla ka Iirimaa ei suuda oma võlgu enam teenindada ja lahkuvad eurotsoonist," kirjutas Soros, vahendas aripaev.ee.

"Sellise stsenaariumi puhul tuleb rakendada meetmeid, mis aitavad vältida kogu eurotsooni rahandusliku südamiku sulamist sarnaselt tuumareaktoriga. Eelkõige peavad olema kaitstud pangahoiused. Kui maksevõimetuse ja eurotsoonist lahkumise tõttu läheks 1 euro kaduma, mis on makstud sisse Kreeka panka, oleks 1 euro, mis on paigutatud Itaalia panka, hoobilt vähem väärt kui 1 euro ühes Saksa või Hollandi pangas. Tulemus oleks tormijooks kõigile võlakriisis riikide pankadele," märkis Soros.

"Lisaks tuleks pankrotis riikides hoida mõnesid pankasid elus, et ei kollabeeruks sealne majandus. Samal ajal tuleks rekapitaliseerida Euroopa pangandussüsteem ja anda selle juhtimine riikidelt üle Euroopale. Ja lõpuks tuleks hoolitseda selle eest, et teiste eurotsooni võlariikide võlakirjad on kaitstud nakatumise eest. (Viimased kaks nõuet tuleks ka siis täita, kui ükski riik ei ole maksevõimetu)," kirjutas Soros.