Nendel tulemustel on ka hind. Oksjonimaja andis välja oma ajaloo suurima garantii. Kadunud kunstikoguja A. Alfred Taubmani omastele antud 515 miljoni dollariline garantii on oksjonimajale taagaks. Ettevõte teatas 9. novembril, et nad ei tea kuni 2016. aastani, kas kunstikogu õnnestub kasumlikult müüa. See üllatas investoreid, kes müüsid aktsiat. Kolmapäevani kukkus aktsia nädalaga 16%.

6-aastane kunsti hinnaralli, võitlus turuosa pärast ja parimate taieste müügi eest on lammutanud oksjonimajade kasumlikkust. Sotheby's teatas sel nädalal analüütikute oodatust viletsamatest marginaalidest ja käibe vähenemisest. Osaliselt põhjustas selle keskmise hinnaklassi ostjate suurem valivus.

Isegi mõnede kallite kunstiteoste osas oli nigel pakkumine.

„Turg seab ise oksjonimajade asemel oma hinnatasemed,“ ütles kunstidiiler Edward Tyler Nahem. „Sageli ei tule prognoositud alghinnad turu reaalsusest vaid kartusest, et teos pannakse müügile konkurendi juures.“

Sotheby's, Christie's ja Phillips plaanivad müüa sel hooajal enam kui 2,1 miljardi dollari eest kunstiteoseid. See on esimene suur turutest – kas finantsturgude kolmanda kvartali kõikuvus on võtnud investoritelt kindlustunde.

Christie's müüs sel nädalal 823 miljoni dollari eest kunsti.

„Turg on elav,“ ütles kunstidiiler Christophe van de Waghe. „Sotheby's tegi head tööd alghindade määramisel.“