Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on riigile kuuluvate asenduskodude ehitamine peremajadeks oluline samm lastele võimalikult kodusarnaste tingimuste loomisel. "Täna elavad Maidla lastekodu lapsed vanas mõisahoones, mille ruumid ei võimalda pakkuda perelähedast kasvukeskkonda,“ ütles minister. „Juba valminud peremajad neljas Eesti paigas on heaks näiteks, kuidas luua asenduskodu lastele oma hubased perekodud. Sarnased hooned valmivad peagi ka Maidlas,“ lisas Pevkur.

Hetkeseisuga on asenduskoduteenuse ümberkorraldamiseks ehitatud peremajad juba nelja kohta – Pärsti ja Vinni valda ning Pärnusse ja Narva-Jõesuusse. Lähitulevikus ootavad lisaks Maidlale reorganiseerimist Haapsalu, Viljandi ja Väikemõisa asenduskodud, kus ehitus juba käib, ning Tartu, Elva, Kuressaare, Narva ja Tilsi asenduskodud.

Kõikide riiklike asenduskodude ümberehitamiseks on riik planeerinud ligikaudu 15 miljonit eurot. Raha tuleb Šveitsi riigilt, Euroopa regionaalarengu fondist ning riigieelarvest.

Maidla peremajade hanketeate ja hankedokumentide sisu kohta saab selgitusi pöördudes hankija volitatud isiku Toivo Piiki poole e-posti aadressil: toivopiik@gmail.com.