„Ma väidan, et seda saab teha. Progress algab sellest, kui tehakse asju, mida varem peeti võimatuks," ütles Mikser. „Kuulen nüüd kriitikat, et see käib üle jõu ja ettevõtted lõpetaks tegevuse ja see oleks liiga kallis. Lahenduse keerukus ei saa olla takistus. On vähe asju, mida ei saa teha," lisas ta.

Mikser ütles, et miinimumpalga tõstmine mõjutab inimeste ostujõudu, raha läheb ringlusesse. Need inimesed, kes miinimumi teenivad ei lähe Ibizale vaid nad lähevad hambaarsti juurde või panevad lapse trenni. „Oluliselt mõjutab see teenindussektorit, kus suur osa töötajaist on naised. Palgatõus mõjutaks niisiis ka soolist palgalõhet. Ekspordisektorit see oluliselt ei mõjuta, sest edukad eksportijad ei maksa ka täna miinimumpalka," rääkis Mikser.

„Need ettevõtted, kes siia aastaid tagasi tulid odava tööjõu tõttu peavadki end ümber profileerima, sest Eesti ei saa enam olla odava tööjõuga riik," märkis minister. Kaudselt maksavad ettevõtted kinni ka riigi poolt makstavad sotsiaaltoetused, mille osakaalu saaks vähendada just miinimumpalga tõstmisega.

Sotside plaan miinimumpalga tõusuks:

2015 - 390 eurot

2016 - 470 eurot

2017 - 560 eurot

2018 - 670 eurot

2019 - 800 eurot