Ajal, mil Kreeka üritab saada laenuandjatega kokkulepet, et vältida nüüd juba peaaegu vältimatut – pankrotti - on peaminister Alexis Tsipras Venemaal, et kohtuda Vladimir Putiniga. Tsiprase visiit on andnud alust spekulatsioonidele, et kreeklased tahavad Moskvalt laenu saada. Kreeka peaminister kohtub Putiniga täna õhtul, kirjutab Business Insider.

„Me toetame igat lahendust (Kreeka võlakriisi lahendamiseks), mida Kreeka ja meie Euroopa partnerid pakuvad,“ ütles teleintervjuus Venemaa asepeaminister Arkadi Dvorkovitš.

„Kõige olulisemad on meie jaoks investeerimisprojektid ja kaubavahetus Kreekaga. Kui Kreeka vajab finantsabi, siis me kaalume seda,“ ütles ta.

Täna tuli juba kinnitus, et Venemaa sõlmis esialgse kokkuleppe gaasitoru ehitamiseks läbi Kreeka. Kokkulepe annab märku sidemete tugevnemisest riikide vahel ajal, kui kriisis Kreeka on üha rohkem ülejäänud Euroopast isoleeritud.

Venemaa Vnešekonombank (VEB) saab enda omandusse 50 protsenti kaks miljardit eurot maksvast torujuhtmest ning finantseerib seda täies ulatuses, teatas Kreeka energiaminister Panagiotis Lafazanis pärast kokkuleppe allkirjastamist reedel Peterburis.

Putini kõneisik Dmitri Peskov rõhutas, et laenu andmisest kindlas kõneviisis on veel vara rääkida.

„Et sellist otsust teha, peame Kreeka partneritelt alustuseks mingit pakkumist kuulma,“ ütles Peskov ajakirjanikele, lisades et oleks lühinägelik sellistel teemadel ilma konkreetsete ettepanekuteta abstraktset juttu ajada.