Reservi tulusus aasta algusest oli 0,11 protsenti, ületades tulususe hindamiseks ja vőrdluseks kasutatava normportfelli tulusust, mis oli negatiivne, -0,18 protsenti, teatas rahandusministeerium.

"Stabiliseerimisreservi tulusus on praegustes turuoludes olnud hea. Reservi pőhiline eesmärk on hoida raha tagavaraks mustade päevade tarbeks, aga meil on őnnestunud lisaks sellele teenida tulu,“ ütles rahandusminister Sven Sester pressiteate vahendusel.

Reservist on 65,5 protsenti investeeritud väga madala krediidiriskiga euroala valitsuste vőlakirjadesse ning 34,5 protsenti euroala pankade vőlakirjadesse ja hoiustesse. Kokku moodustavad võlakirjad reservi investeeringutest 99,94 protsenti ning kontojääk 0,06 protsenti.

Suurimad investeeringud on Prantsusmaa riigi vőlakirjad (19,4 protsenti portfellist), Belgia riigi vőlakirjad (19,3 protsenti portfellist) ja Saksa ühistupankadele kuuluva Deka panga vőlakirjad (13,3 protsenti portfellist).

Möödunud aastal paigutati stabiliseerimisreservi 29 miljonit eurot. See koosnes riigi 2014. aasta ülejäägist 24,7 miljonit eurot ja Eesti Panga kasumieraldisest 4,3 miljonit eurot. Tänavu teises kvartalis paigutati reservi veel 7,5 miljonit eurot, millest suurema osa moodustas Eesti Panga kasumieraldis.