Augustis oli Saksamaa töötleva tööstuse indeks 51,4, septembris aga 49,9. Alla 50 piiri jõudmine tähendab kriitilise piiri ületamist.

Saksamaa on olnud Eurotsooni kindlaim tööstusriik alates 2008. aastast. Tänased numbrid näitavad, et tootmine on aga näitamas selget suunda allapoole.

Eurotsoon on kõkkuvõttes siiski veel 50 piirist napilt üle 50,3 peal. See on siiski viimase 15 kuu nõrgim tulemus. Huvitav on vaadata, kuidas üks majanduskriisis enam kannatanud riik Hispaania on regiooni parima numbriga, 52,6. Ka Itaalia tõusis, 50,7 peale.

Prantsusmaa vastav number on aga 48,8, mis tähendab, et kaks suurimat eurotsooni riiki on töötlevas tööstuses languses. Veel üks suurriik Suurbritannia on küll 51,6 punkti peal, kuid see on siiski viimase 17 kuu halvim tulemus.

Markiti peaökonomist Chris Williamson maalis kurva pildi: „Euroala töötlev tööstus on kaotanud  aasta alguse edu ning on peagi jõudmas stagnatsiooni."

Ta lisas, et need numbrid panevad Euroopa Keskpanga presidendile Mario Draghile peale lisapinged. Kindlasti kõlavad nüüd veel tugevamini need hääled, kes nõuavad täies ulatuses kvantitatiivseid lõdvendamise meetodeid (keskpank suunab turule raha juurde).