LHV Pank teatas eelmisel nädalal, et on otsustanud pakkuda finantseeringut Tesla Model S elektriautodele. Elektriautodele on Eestis tavasõidukitest vähem liisimisvõimalusi.

„Tesla on hea näide tõelisest innovatsioonist autoturul. LHV on aga ajaga kaasas käiv innovaatiline pank ja seepärast on LHV-l huvi sellise põneva liisingvaraga tegeleda,“ rääkis LHV liisingu osakonna juhataja Erki Link. Tema sõnul on liisingupakkujad ettevaatlikud, kuna elektriautode järelturg on veel täielikult väljakujunemata.

„Tesla Model S on Eesti teedel täna veel haruldus ning selle tehnoloogia on uudne, seetõttu vaatame liisingutingimusi elektriautodele konservatiivsemalt,“ rääkis Link. Võrdlemisi eksklusiivse Model S-i liisimisel tuleb klientidel arvestada sissemaksega, mille suuruseks on vähemalt 20% auto maksumusest. Sellele lisandub sissemaksena ka KredExi Elmo programmi toetus, mis on maksimaalselt 18000 eurot. Tesla Model S-i liisingupakkumisi vaatab liising kliendipõhiselt ja kliendi maksevõimet arvestades kujuneb ka liisinguintress.

Model S on Tesla populaarseim mudel, mis paistab silma luksusliku viimistluse, tavaautodega võrreldava mahutavuse ja sportliku jõudlusega. Tippmudeliga saab ühe laadimisega sõita ca 420 kilomeetrit ning selle kiirendus 0-100km/h on 4,2 sekundit. Model S-i hinnad algavad 50 000 eurost. Hetkel puudub Eestis Ühendriikide autotootja esindus ning sõidukid tuleb tellida Lääne-Euroopast.

Huvi Tesla elektriauto vastu paistab jätkuvat. Tänaseks on LHV saanud huvilistelt Tesla Model S kohta mitmeid päringuid ning esimese kliendi puhul on jõutud ka positiivse krediidiotsuseni.

Tesla Model S-le kehtivad KredExi Elmo programmi toetused, millega saab tutvuda siin.