Alustavatele ettevõtjatele suunatud üritustesarja StartSmart! raames leiab 1. ja 2. oktoobril Tallinnas aset kahepäevane seminar Execute4Success. Loengute ja töötubade käigus õpivad ettevõtjad, kuidas äriidee kiirelt prototüübiks muuta ja prototüübi põhjal antud tagasiside abil ideed edasi arendada, teatas EAS.

„Kliendid on oma toote-teenuse arendamisest huvitatud ettevõtjale kõige olulisem tagasisideallikas, sest neist sõltub lõpuks ettevõtte edu. Alustava ettevõtte jaoks ongi parim võimalus tagasiside saamiseks anda toode-teenus klientide kätte katsetamiseks. Seekord tutvustavad rahvusvaheliselt edukad ettevõtjad, kuidas kiiresti ideest toimiva mudelini jõuda,“ rääkis Eesti ettevõtjatele suunatud programmi StartSmart! üks partnereid, Eesti arengufondi investeeringute eest vastutav Heidi Kakko.

Ürituse teisel päeval toimuvas töötoas omandavad ettevõtjad praktilisi oskusi, kuidas oma äriidee proovile panna. „Igast uuest ideest ei arene toimivat ärimudelit ja mida vahetum on tagasiside protsess, seda kiiremini saab mittetoimivad mudelid kõrvale jätta ja parematele keskenduda,“ selgitas Kakko.

Teiste seas esineb üritusel Creative Mobile’i tegevjuht Vladimir Funtikov, kelle nimele kuulub Eestis loodud mobiilimängude seni suurim edulugu, üle 70 miljoni allalaadimisega Drag Racing. „Meie kolm esimest mängu ei müünud üldse, kasumini jõudsime alles neljanda mänguga. Klientide tagasiside on arenduses väga oluline, aga silmas tuleb pidada, kes tagasisidet annab ja miks ta seda teeb. Hea toote loomisel on lisaks kliendile võetud arvesse ka turundatavust, arenduse lihtsust, kasumipotentsiaali ja intellektuaalomandi väärtust,“ kirjeldas oma kogemusi Vladimir Funtikov.

Lisaks Funtikovile esinevad üritusel Execute4Success Silicon Valley’s idufirmasid nõustav Tristan Kromer, juhtmevabasid mobiililaadijaid tootva Powerkissi turundusjuht ja 2010. aasta Soome aasta innovaator Maija Itkonen ning sariettevõtja Taneli Tikka.

Üritus on osalejatele tasuta.

StartSmart! on konverentside, praktiliste seminaride, töötubade ja võrgustikku laiendavate ürituste sari, mis on suunatud Eesti ja Soome alustavatele ettevõtjatele.

Üritustesari kestab 2013. aasta keskpaigani.