Kui veel 2009. aasta kevadel mainis vaid 20 protsenti abielulahutajaist, et sotsiaalvõrgustikud ja peamiselt Facebook on osaliselt süüdi antud lahutuses, siis kahe aastaga tõusis see number juba 33 protsendini, vahendab Ein News.

Peamiselt kirjeldati Facebooki abielulahutuse põhjusena kolmel moel: a) läbi sotsiaalmeedia tunti suurt huvi vastassoo esindajate suhtes, b) Facebooki kaudu tulid ilmavalgusele osapoolte reaalsed teod ja petmised ning c) Facebooki kasutati sõjatandrina lahutavate osapoolte sõimlemiseks.

"Ma näen igapäevaselt kuidas Facebook abielusid lõhub," kommenteeris Online Divorce leidu USA abielujurist Gary Traystman.

Facebooki põhiline probleem olevat ekspertide sõnul see, et erinevad afäärid ja petmised toimuvad sotsiaalmeedias ühe hiireklikiga. Tööl või mujal võtavad seksuaalsuhete tekked aega kuid, Facebookis käib see kõik aga imekiirelt.

"Facebook on asetanud petmise võimaluse ja muud ahvatlused ka nende inimeste teele, kes tavaliselt ei riskeeriks afääriga," rääkis raamatu "Facebook ja Abielu" autor K. Jason KIrafsky.

Teine maailmakuulus sotsiaalvõrk Twitter esines aga kokku vaid 20s erinevas lahutusjuhtumis.