Varem kõrge riigiametnikuna töötanud Oopkaup valiti ametisse avalikul konkursil ja asub tööle 1. novembril, teatas rahandusministeerium.

Oopkauba nimetamist Statistikaameti juhiks toetab ka statistikanõukogu, kuhu kuuluvad riikliku statistika tarbijate ja andmeesitajate esindajad ning valdkondlikud eksperdid.

„Eesti Statistikaameti senine töö väärib tunnustust – riiklikku statistikat hinnatakse rahvusvaheliselt ja ka Eestis usaldusväärseks. Ameti uuele juhile annan peamise sõnumina kaasa soovi, et areng avatuse suunas jätkuks – tarbija jaoks statistika pakkumises ja andmeesitajale aruandluse optimeerimises. Statistika peab ühiskonda ja majandust toetama vastavalt vajadusele kaasaegse informatsiooni järele“, ütles rahandusminister Jürgen Ligi.

Andres Oopkaup töötas aastatel 1994-2011 põllumajandusministeeriumis, viimati põllumajandus- ja kaubanduspoliitika asekantslerina. Eelnevalt on töötanud välissuhete asekantsleri, toidu ja kaubanduse asekantsleri ja välissuhete osakonna juhatajana.

Oopkaup lõpetas 1991. aastal Eesti Põllumajanduse Akadeemia mehhaniseerimise erialal, täiendas teadmisi Eesti Kõrgemas Kommertskoolis (EBS), Prantsusmaal Sorbonne Ülikoolis, USAs San Francisco Ülikoolis ja Kanadas Dalhousie Ülikoolis.