Kaupmeeste Liidu tegevdirektor Marika Merilai sõnul on liit saanud viimase aasta jooksul juurde kaheksa uut liiget. “Kaubandusettevõtted tunnetavad üha selgemini ühiseid huve ning näevad kaubandusturu korrastamisel ühise tegutsemise tulemuslikkust,” kommenteeris Merilai.

AS Eesti Statoil peadirektor Helle Kirs-Toigeri sõnul otsustas ettevõte astuda Kaupmeeste Liitu kuna kiirelt arenevas jaekaubanduse valdkonnas on mitmeid olulisi teemasid, mille käsitlemiseks on vajalik algatada jaemüüjate vahel diskussioone jõudmaks ühtsetele seisukohtadele.

“Statoili põhitegevuseks on mootorikütuste jaemüük, kuid mitte vähemtähtsa tegevusvaldkonnana näeme toidu- ja esmatarbekaupade ning teenuste jaekaubandust, mistõttu Kaupmeeste Liidu liikmeks astumise läbi soovime kaasa rääkida jaekaubandusvaldkonna regulatsioonide ettevalmistamisel ning valdkonna üldises arengus Eestis” ütles Kirs-Toiger.

Eesti Kaupmeeste Liit on 1996. aastal loodud jae- ja hulgikaubandusettevõtete ühendus, mis esindab ja kaitseb liidu liikmete huve seadusloome protsessis, ettevõt­luse arendamisel ning heade kaubandustavade põhimõtete süvendamisel. Täna hõlmavad liitu kuuluvad ettevõtted üle 70% toidu- ja esmatarbekaupade turust. Eesti Kaupmeeste Liitu kuuluvad teiste seas ka AS A-Selver, Rimi Eesti Food AS, ETK, Prisma Peremarket ning paljud teised jae- ja hulgi­kau­ban­dus­ettevõtted.

StatoilHydro kontserni kuuluv AS Eesti Statoil on juhtiv mootorikütuste jaemüügiettevõte Eestis. Eesti Statoilil on 46 teenindusjaama ja viis 1-2-3 automaattanklat üle Eesti. Omades 22 autopesulat, on Statoilil suurim automaatpesulate kett Eestis. Mootorikütuste jaemüügis on ettevõtte turuosa Eestis hinnanguliselt 30% suurune. Ettevõttes töötab üle 650 inimese.