Riskikapitalist Steve Jürvetson, kes kunagi investeeris Skype’i arendamisse, toetab rahaga eelmisel nädalal ametlikult USA Demokraatliku Partei presidendikandidaadiks kinnitatud Barack Obamat.

Jürvetson on toetanud Obamat 4600 dollariga (46 000 EEK), mis on maksimaalne summa, mille üks isik võib ühele kandidaadile annetada. Jürvetsonide pere tundub üldse demokraate armastavat, sest ka Steve Jürvetsoni ema Tiia annetas Barack Obama toetuseks 250 dollarit (2500 EEK). Abikaasa Karla on aga andnud raha nii Obamale (4600 USD) kui ka praeguseks võistlusest välja jäänud Hillary Clintonile ja John Edwardsile, kummalegi 1000 dollarit.

Obama meeldib

Silicon Valley ettevõtjad on üldse Obama-meelsed. Tema kampaaniasse on näiteks investeerinud ka Bill Gates koos naisega. Alternatiivenergia teemadel kirjutav Katie Fehrenbacher on kokku pannud tabeli Silicon Valley riskikapitalistidest, kes on toetanud rahaliselt presidendikampaaniaid. Obamal on siin John McCaini ees selge ülekaal. Fehrenbacher seostab seda Oba-ma tugevama toetusega alternatiivenergia sektorile.