Pärast 16 aastat kestnud edukat karjääri mullu detsembris prokuröri ameti maha pannud Evestus hakkab märtsist juhtima CybExer Technologies’i äsja loodud õigusvaldkonda. Evestuse eestvedamisel hakatakse välja töötama ja arendama ettevõtte kõige uuemaid digilahendusi - innovaatilisi e-õppe platvorme, mis aitavad võidelda korruptsiooni ja rahapesuga ning kursis olla andmekaitse regulatsioonidega.

Uute arenduste aluseks on nii kodu- kui välismaal kõrgelt hinnatud CybExeri küberhügieeni digitest, kus osalejad pannakse vastamisi reaalsest elust pärit juhtumitega. Lihtsa ja mängulise testi lõpus saab iga läbija personaalse riskianalüüsi koos soovitustega, kuidas ennast kübeohtude eest paremini kaitsta. Samuti hinnatakse testide põhjal laiemalt kogu ettevõtte küberturvalisuse taset ning kaardistatakse riskid, et nende põhjal teha tööprotsessis parendusi. CybExeri küberhügieeni testi on tänaseks kasutusele võtnud kümned ettevõtted, riigiametid, ülikoolid, haiglad ja organisatsioonid nii Eestis kui välismaal.

CybExer Technologies’i juhatuse esimees Andrus Kivisaar: “Meie küberhügieeni platvorm on olnud nii atraktiivne, et paljud kliendid ja koostööpartnerid on meie poole pöördunud sooviga rakendada sellel ka teiste valdkondade koolitusi. Eelkõige on jutt korruptsiooni ennetamisest, rahapesu tõkestamisest ja andmekaitsest, et kasvatada läbi uute arenduste kohalike omavalitsuste, erinevate ametite, ettevõtete ja organisatsioonide inimeste teadlikkust. Seetõttu oleme väljakutse vastu võtnud ja kes saaks olla veel parem selle valdkonna arendusjuht, kui mitte antud teemade üks juhtivaim ekspert Eestis, Steven-Hristo Evestus. Seetõttu on meil väga hea meel, et sellise kogemuste pagasiga mees meie väljakutse vastu võttis ja CybExeri meeskonnaga liitus.”

Steven-Hristo Evestus: “Võimalus kuuluda küberturbe valdkonna tippspetsialistide meeskonda ning arendada koos nendega uusi ja vajalikke rahapesu ja korruptsiooni ennetavaid digilahendusi on minu jaoks kahtlemata põnev väljakutse, mis annab uusi ja olulisi kogemusi. Valiku tegemisel said määravaks nii meeskonna kõrge professionaalsus kui ideede sisu ja mastaapsus, kuhu minu kogemused ja teadmised võiksid parimal viisil sobituda.”

Steven-Hristo Evestus töötas alates 2002. aastast prokuratuuris prokurörina erinevatel ametikohtadel ning aastatel 2014-2018 oli ametis riigiprokuratuuris juhtiv riigiprokurör, juhtides riigi ja rahvusvahelise prioriteetsusega kuritegusid menetlenud süüdistusosakonna tööd ning esindades samaaegselt riiklikku süüdistust mitmetes korruptsiooni, rahapesu ning majandusvaldkonnaga seotud kohtumenetlustes.

Viimase aasta jooksul on CybExer Technologies’i meeskonnaga liitunud mitmed Eesti julgeoleku- ja küberturbevaldkonna tippspetsialistid. Teiste seas Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) intsidentide käsitlemise osakonna (CERT-EE) endine juht Klaid Mägi, kes juhib CybExeri küberohtude valdkonda. Samuti NATO küberkaitsekoostöö keskuse endine juht ja varem kahe Eesti presidendi meeskonnas töötanud tunnustatud julgeolekupoliitika ekspert Merle Maigre, kes töötab mullu septembrist CybExeri valitsussuhete valdkonna juhina.

CybExer Technologies on juhtiv küberlahendusi eksportiv ettevõte Eestis, kelle klientideks on ligi 20 välisriigi valitsused ja rahvusvahelised organisatsioonid. CybExeri portfelli üks nõutuim toode on maailmas unikaalne ja rahvusvahelistes kaitseringkondades palju tunnustust pälvinud küberharjutusväljak suuremahuliste ja keerukate küberõppuste läbiviimiseks. Lisaks on CybExer operatiivne partner ettevõtetele nii Eestis kui ka välismaal nende küberjulgeoleku riskide hindamisel ning reaalsete intsidentide ja kriiside lahendamisel.

Mullu mais kuulutas NATO kommunikatsiooni- ja teabeagentuur NCI CybExer Technologies’i oma kõrgetasemelise innovatsioonikonkursi üheks võitjaks. Vaid kaks aastat tegutsenud Eesti küberturbeettevõte saavutas kõrgeima tunnustuse andmete visualiseerimise kategoorias. NCI tunnistas murrangulise tähtsusega maailma tipptehnoloogiaks Eesti ettevõtte loodud lahenduse ISA (Integrated Scoring and Awareness for Cyber Ranges), mis suudab küberõppuseid esmakordselt visualiseerida, dokumenteerida, jälgida ja hinnata seninägematul moel.