„See otsus (Oulus) mõjutab kõiki töötajaid, keda on täna umbes 230," teatas jaekett oma pressiteates.

Läbirääkimised toimuvad aga kokku enam kui 1100 töötajaga, kes peamiselt töötavad tugiteenuste valdkonnas. Seda nii jaekaubanduse, kinnisvara kui ka administratiivse poole peal.

„Me peame Soomes töötajate arvu vähendama maksimaalselt 260 inimese võrra. Teeme seda peamiselt tähtajaliste lepingute mitte uuendamise ning koondamiste teel. Muudatused ei puuduta müügipersonali neis kaubanduskeskustes, mis tegevust jätkavad," teatas Stockmann.

Samal ajal paneb Stockmann kinni kolm kahjumit tootvat Moskvas asuvat kaubamaja MEGA kaubanduskeskustes ning seda 2016. aasta lõpuks. Neis poodides on täna kokku 700 töötajat, kes jäävad tööta.

Jaekett jätkab ka oma veebruaris alguse saanud tootlikkuse kasvatamise programmi, et aastas hoida kokku 50 miljonit eurot.

Stockmann andis hiljuti teada, et moe- ja kodutoodete nõrga nõudluse tõttu  on nende tegevuskahjum langenud 43 miljonile eurole. Oluline roll on siin ka Venemaa majanduse ja rubla kehval seisul.

Stockmanni tegevjuht Per Thelin ütles 2. märtsil Helsingin Sanomatele antud intervjuus, et suurim viga, mis kaubamajade kehvadele tulemustele on kaasa aidanud, on see, et jaekett ei ole enam keskendunud kliendile.

„Me peame tõesti püüdma, et võita tagasi klientide usaldus," rõhutas ta.