"Meie äri on Venemaal olnud kahjumlik juba aastaid, lisaks muutis olukorra keerulisemaks rubla suur nõrgenemine," ütles Stockmanni tegevjuhi Per Thelin börsiteates.

Kuigi kõik Stockmanni kaubamajad pannakse hiljemalt järgmise aasta lõpuks Venemaal kinni, siis jätkatakse kinnisvaraäris ja ettevõte jääb Peterburi Nevski Keskuse omanikuks.

Stockmanni Venemaa äride omanikuks saab viie miljoni euro eest Reviva Holdings Limited, mis on rahvusvahelise kaubamajaketi Debenhams kontrolli all.

Uus omanik võib kuni kaks aastat kasutada Venemaal Stockmanni kaubamärki ning pärast seda peavad olema kõik kõnealused kaubamajad olema Debenhamsiks ümber nimetatud.

Stockmannile kuulub hetkel Venemaal kokku seitse kaubamaja, millest viis asuvad Moskva piirkonnas, üks Sankt-Peterburis ning üks Jekaterinburgis. Venemaa üksus tootis Stockmannile 2014. aastal 26 miljonit eurot kahjumit.

Stockmanni teatel keskendutakse nüüd jõulisemalt Soome ja Baltimaade turule. Stockmannil on Soomes seitse ning Tallinnas ja Riias mõlemas üks kaubamaja.