Põhjuseks on ettevõtte teatel jätkuv materjalipuudus, mille tõttu on tootmiskulud suurenenud ning saeveski tegevus muutunud ebarentaabliks. Saeveski sulgemisega ei kaasne tagasilööke Stora Enso aastases müügimahus, kuid sellest loodetakse väikest positiivset mõju grupi selle majandusaasta tegevuskasumile. Sulgemine ja restruktureerimine läheb ettevõttele maksma 12 miljonit eurot ehk 187 miljonit krooni.

Sauga saeveski aastane tehniline tootmisvõimsus on 130 000 kuupmeetrit saematerjali, järeltöötlemisvõimsus on 90 000 kuupmeetrit. Teatud osa Sauga saeveski tehnilisest varustusest - niipalju, kui see võimalik on - kavatsetakse kasutusele võtta Stora Enso teistes saeveskites.

"Stora Enso saematerjali tootmine ja müük Balti riikides jääb pärast Sauga saeveski sulgemist oluliselt mõjutamata, sest kliente varustavad edasi Stora Enso teised saeveskid. Sauga saeveskis töötab 107 inimest. Stora Enso abistab neid uue töökoha leidmisel teistes Stora Enso Timberi Eesti tehastes, nagu näiteks Paikusel, Imaveres, Näpil või Viljandis. Nendes tehastes on meil võimalus pakkuda umbes 30 ametikohta. Arutlusel on ka töökohtade leidmine teistes metsandussektori ettevõtetes Pärnumaal ning ümberõppe finantseerimine leidmaks tööd teistes valdkondades," ütles Stora Enso Timberi täitev-asepresident Peter Kickinger.