Tugevussorditud ja standarditud tooted on mõeldud Euroopa ja Austraalia ehitustööstuse tarbeks. Tehas alustas tootmist juba juulis ning töötab praegu täisvõimsusel.

Üks Stora Enso Timberi strateegiline eesmärk on tugevussorditud toodete pakkumise suurendamine. "Keskendume eelkõige tugevamat sorti puidule, mida kasutatakse näiteks katusesõrestike tootmisel. Teistes saeveskites saadud kogemuste abil püüame oma masinaparki optimaalselt kasutada, et olla oma klientidele võimalikult kasulik," räägib vanemasepresident tootmise alal Pekka Hukkanen.

Saeveski juhataja Tõnu Järv on õnnestunud investeerimisprojektiga rahul: "Praeguseks oleme käivitanud oma toodete järeltöötlemise - umbes 40% meie toodetest on vääristatud. Oleme sellega hakkama saanud töötajate hulka peaaegu muutmata. Investeering on aidanud suurendada ka töötajate asjatundlikkust."

Stora Enso Timberi tänavune üheksa kuu tootmismaht Eestis oli 569 915 m³ saematerjalitooteid. Järeltöödeldud toodete tootmismaht samas ajavahemikus oli 164 376 m³.

Stora Enso Timberil on Eestis viis tootmisettevõtet: Imavere, Sauga, Paikuse ja Näpi saeveskid ning Viljandi Liimpuit.