Kesk-Eestis asuvas Imavere liimpuittalade tehases asuvad toorme hööveldamise ja puidu tugevussortimise seadmed toormaterjali lamellideks vääristamiseks, mis seejärel taladeks kokku liimitakse. Testtootmist alustati juba märtsis ning praegu töötab tehas kahes vahetuses. Täisvõimsus (80 000 m³) saavutatakse 2006. aastal.

"Elamuehituseks mõeldud puit ja liimpuittooted on globaalses mastaabis jätkuvalt Stora Enso Timberi tootevaliku üheks olulisemaks osaks. Arendame jätkuvalt oma tooteportfelli, tarnetegevust ning muid teenuseid, täitmaks klientide vajadusi erinevatel turgudel. Imaveres asuv Jaapani turule suunatud talatehas on heaks näiteks meie arengust kliendi huvides," kommenteerib Stora Enso Timberi tegevasepresident Peter Kickinger.

Stora Enso Timberi strateegiaks on saada Jaapani traditsiooniliste majade ehitusturul täissortimendi tarnijaks. Firma on pidevalt investeerinud ka klienditeeninduse arendamisse Jaapanis. "Meie üheks keskseks väärtuseks on olla kliendile lähedal ? äsja Tokyos avatud müügikontor on samm õiges suunas. Nüüd soovime klientidele näidata ka oma Euroopa toodete valmistamist, seetõttu organiseerisime visiidi meie posti- ja talatehastesse," sõnas Franz Kropfreiter, Stora Enso Timber Japani tegevdirektor. Nädala jooksul külastavad Jaapani kliendid ka Ybbsi postitehast Austrias ning osalevad Stora Enso Timberi poolt korraldatud äriseminaril Tallinnas.

12 miljoni euro suurune investeering Imavere talatehasesse suurendab töötajate arvu 75 inimese võrra, kokku on töötajaid nüüd 308. Lisaks uuele talatehasele kuulub Imavere kompleksi suure tootmismahuga saeveski ja komponenditehas. Aastane toormevajadus saab olema ligikaudu 780 000 m³.