Stora Enso Timberi tegevjuht Hannu Kasurinen ütles Päevaleht Online’ile, et Pärnumaal asuva Paikuse saeveskiga on juba kaks aastat probleeme olnud.

Sulgemise põhjusteks on tootmisvõimsuse ülejääk ja kiiresti kasvavad palgi hinnad. "Raske olukord on toormaterjaliga, hinnad on üles läinud," rääkis Kasurinen märkides, et USA kaubandus on kokku kukkunud.

Kasurineni kinnitusel päästetakse Paikuse saeveski sulgemisega teised kinni panemisest. Stora Ensole kuuluvad Eestis ka Imavere ja Näpi saetööstused.

Kokku töötab Paikuse saeveskis praegu 127 inimest. "Kõiki neist ohustab töökoha kaotus," lausus Kasurinen. "Püüame neile leida alternatiivseid tõid, kuid ei taha ennustada, mis saab."

Kasurinen märkis, et Paikuse ja Imavere asuvad teineteisest küll kaugel, kuid kui inimesed tahavad sel alal jätkata, siis peavad selle maa sõitma või muu lahenduse leidma.

Stora Enso vanem-asepresident tootmise alal ja Balti tootmisgrupi juht Pekka Hukkanen ütles Päevaleht Online’ile, et on liiga vara öelda, mis saeveski hoonetest edasi saab.

"Tootmine jätkub septembris ja oktoobris," kinnitas Hukkanen. "Laoga probleeme ei ole, kuna seal oleva puidu jõuab Paikuse saeveski kindlasti ära töödelda." Paikuse saeveski tootmisvõimsus on 170 000 kuupmeetrit aastas.

Eelmisel aastal sulges Stora Enso 107 töötajaga Sauga saeveski, põhjendades seda jätkuva materjalipuudusega, mille tõttu tootmiskulud suurenesid ning saeveski tegevus muutus ebarentaabliks.