Stora Enso käive kahanes kolmandas kvartalis umbes 4%, ligi 46,8 miljardi kroonini. Kuna Stora Enso pole vastu võtnud otsust kirjutada oma majandustulemused lahti riigiti, ei avalikusta kompanii Eestis tegutsevate saetööstuste tulemusi.

Eesti metsavarumisfirmad on täheldanud põhikonkurendi, ASi Stora Enso Mets üha suurenenud aktiivsust puiduvarumisturul. “Kuna Eestis on järjest vähem, mida varuda, siis tuleb meil kõigil olla puiduvarumisturul aktiivsed,” ütles Eesti suuruselt teise puiduvarumisfirma, Soome kontsernile Thomesto kuuluva ASi Mets ja Puu tegevjuht Kalevi Mikkonen. “Küll on aga meie inimesed täheldanud just Stora Enso Metsa erilist aktiivsust puiduturul – ilmselt püüavad võtta antud tingimustest maksimumi.”

Kodumaisel kapitalil põhineva ASi Lemeks MT juhatuse esimehe Jüri Külviku hinnangul võib Stora Enso Metsale mõne koha peal teatud konkurentsieelise anda see, et endaga ühendati Sylvesteri ja Forestexi varumise pool.

“Samas on veel liiga vähe aega mööda läinud, et öelda, kas üks pluss üks pluss üks on ühinemises välja andnud summaarse kolme,” lisas Külvik.

Stora Enso oma tulemusi Eestis ei avalikusta. ASi Stora Enso Timber pressiesindaja Ülle Matt kinnitas, et kompanii on kaalunud hakata tulevikus lahti kirjutama majandusnäitajaid ka riigiti. “Kui selline otsus tuleb, avaldame meeleldi meie tööstuste käibe- ja kasuminumbrid,” lisas Matt.

Soome metsatööstuskontserni puhaskasum oli kolmandas kvartalis 734 miljonit krooni. Mullu samal ajal oli kontserni kahjum 15,5 miljardit krooni.