Oodatult oli streikide korraldamisel esirinnas Transpordi Ametiühing, kelle umbes 700 liiget streikisid kümnekonnas ettevõttes, teatas EAKL.
Tööstustöötajate Föderatsioon korraldas streigi kahes Kreenholmi vabrikus kokku rohkem kui 600 osalejaga. Eesti Elektrijaamas streikisid 300 energeetikut, Silmetis 100 metallitöötajat.

Lisaks korraldasid ametiühingud töökohtadel arvukalt streigikoosolekuid EAKL nõudmiste toetuseks.
Oma toetusest streigile ja EAKL nõudmistele teatasid täna Meremeeste Sõltumatu Ametiühing, Haritlaste Ametiühing, Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühing, Põlevkivitootjate Ametiühingute Liit, Raudteelaste Ametiühing, Side- ja Teenindustöötajate Ametiühingute Liit, Meremeeste Ametiühing, samuti Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsioon TALO. Keskpäeval piketeerisid EAKLi nõudmiste toetuseks Eesti saatkonda Vilniuses Leedu ametiühingud.

EAKL esimees Harri Taliga peab oluliseks, et töötajad streikisid oma õiguste kaitseks, mitte palga pärast.
Mitmes ettevõttes muudeti pärast streigiteate saamist töögraafikuid, et vähendada streigi ulatust ja mõju.
Täna tuli ette ka juhtumeid, kus tööandjad ebaseaduslikult ähvardasid streigis osalevaid töötajaid vallandamisega. Seda hoolimata asjaolust, et EAKL rõhutas korduvalt – streik oli suunatud mitte tööandjate, vaid valitsuse poliitika vastu.