“Töö selles suunas käib, loodame oma vaatajaid peatselt rõõmustada,” ütles BNS-ile TV1 juhatuse esimees Rait Killandi. “See on tõesti üks võimalus, miks ka mitte, kui nii õnnestub kulusid kokku hoida.”

STV juhatuse esimees Raivo Mihkelsoo ütles BNS-ile, et praegu saab STV TV1 telesignaali stuudiost otse digitaalpaketina ning pärast selle lahtipakkimist edastatakse seda nii digitaalselt kui analoogina.

“STV ei ole TV1 signaali edastamist katkestanud, kuigi programmi asemel tuleb sealt praegu taustapilt,” selgitas ta. “Ja kui TV1 soovib, võib ta kogu oma programmi meie kaudu edastada, üle 50.000 inimese kindlasti näeb seda.”

Kuna TV1-l endal kaabeltele ringhäälinguluba ei ole, oleks õiguslikult korrektne variant Mihkelsoo sõnul see, et STV ostab TV1 poolt toodetud programmi.

“STV-l on neli luba kaabellevivõrgus töötamiseks ja kolm taotlust on praegu veel sees,” märkis ta.

TV1 omanikfirma Polsati nõukogu esimees Zygmunt Solorzi on varem intervjuus viidanud sellele, et just kaabellevi ringhäälingu puudumine on takistanud TV1-te täiendavate investeeringute tegemist ning justkui oleks Eesti ametivõimud selleks takistusi teinud.

Kultuuriministeerium kinnitas, et ei ole teinud TV1-le programmi edastamiseks satelliidi kaudu mingeid takistusi.

“Ministeerium andis 1999. aastal Eesti Sõltumatu Televisiooni AS-ile (TV1 edastajale) viieks aastaks rahvusvahelise ringhäälinguloa oma teleprogrammi edastamiseks satelliidi vahendusel,” teatas ministeerium.

Pärast seda on TV1 kahel korral ise palunud osaliselt peatada rahvusvahelise ringhäälinguloa tingimuste kehtivuse, kuna tal on olnud probleeme oma programmi edastamisega ettenähtud satelliidisagedusel, märkis ministeerium.

Ringhäälingu Saatekeskus lülitas kolmapäeval TV1 saatjad välja, kuna telekanal ei tasunud tähtajaks ligi miljonikroonist võlga.