Väikese sõrme maha lõikamine on Jaapani maffiakultuuris patukahetsuse märk. Näpuots viiakse bossile märgiks, et oled oma viga mõistnud. Sellel traditsioonil on pikk ajalugu ning tänaseni teevad seda sajad maffiapere liikmed. Aga mis saab siis, kui sa tahad kuritegeliku elu selja taha jätta. Pool väikest sõrme ütleb kohe ära, et oled endine mafiooso. Sinu võimalused tööturul ning elukaaslase leidmisel on väga piiratud.

Siin tulebki appi Fukushima. Ta on kaks aastakümmet valmistanud tehisjäsemeid, mis näevad välja nagu päris. Ta on ainus inimene Jaapanis, kes on spetsialiseerunud väikestele sõrmedele.

Jaapanis on organiseeritud kuritegevus väga laialt levinud. Yakuza grupeeringutes on kümned tuhanded mehed. Viimasel ajal on gruppidevahelised pinged kasvanud ning oodata on veriseid kokkupõrkeid. Riigi kõige võimsam maffiagrupeering Yamaguchi-gumi on kuulutanud suurrivaalile välja sõja. Ka politsei tegeleb gruppide laiali ajamisega üha aktiivsemalt. Seega kasvab Fukushima klientide arv tõenäoliselt oluliselt.

Naine ei plaaninud seda tööd teha nii kaua nagu ta seda teinud on. Kui talle aga öeldi, et ta on ainus, kes seda teenust pakub, siis ta jätkas. Ta on võitnud kaks valitsuse poolt välja antavat auhinda, et on aidanud kriminaalidel tagasi tavaellu pöörduda. Ta enda sugulased on aga naisega tülli läinud, kuna arvavad, et ta on maffiaga seotud.

Väikese sõrme hind on 1500 naela, kuid mitte igaüks ei saa tema teenust kasutada. Ta teeb koostööd Osaka politseiprefektuuriga, et tuvastada need inimesed, kes tõepoolest uut elu alustada soovivad.

Gangsterid on Fukushima töökohal ka märatsenud, kui neile nende uus sõrm meeldinud ei ole, kuid naise selja taga on alati politsei.

Fukushima tehtud näpuots, nagu teised tema toodetud tehiskehaosad, peavad olema detailideni täpsed. Ta teeb kehaosi ka neile, kes on need kaotanud õnnetuse või haiguse tulemusel.

Näpuots, mis kestab viis kuni 10 aastat, asetub köndile nii nagu kork pastapliiatsile. Tal on kasutada ligi 20 erinevat värvi ning sellest saab luua üle 1000 nahavärvi variatsiooni. See näeb välja täpselt nagu päris sõrm - täpsed mõõdud, sõrmejälg, küüs, veenid.

Ehkki uus väike sõrm ei garanteeri endisele gängsterile automaatselt edukat uut elu, siis Fukushimale annavad jõudu mitmed kirjad ja teistlaadi tagasiside, kust tuleb välja, et nii mõnelgi vanal kaabakal läheb suuresti tänu uuele sõrmele uues elus väga hästi.

„Ma kuulen meestest, kes on abiellunud ja saanud lapsi ning leidnud töökoha. Teised teatavad mulle, et on oma elu korda saanud ning vabandanud oma vanemate ees aastaid kestnud ängistuse eest," ütles ta.

„Mõned ütlevad aga, et nad on lihtsalt õnnelikud, et nad on elus, sest on olnud aegu, mil nad on soovinud oma surma. Kui ma selliseid jutte kuulen, siis annab see motivatsiooni edasi tegutseda. Ma ei paku maffiale teenust. Ma teen seda meestele, kes soovivad teist võimalust ning olla oma lastele heaks eeskujuks."