Club Hollywoodi üks juhtidest Priit Rebane avaldas Äripäevale arvamust, et klubi loobub täielikult poole võrra odavnevate sigarettide müügist.

“Käive võib ju kasvada, kuid ilma kasumita ei ole sel tegevusel enam mõtet. On üldse kummaline, et seadusega dikteeritakse ettevõtjatele hindu — see paistab juba kommunistliku plaanimajanduse moodi,” märkis Rebane.

Tallinnas asuva pubi Seiklusjutte Maalt & Merelt üks omanikest Martin Viljasaar lausus samuti, et madalama hinnaga sigarette müüa ei ole kasulik ning pubis säilitatakse üksnes paari margi ostuvõimalus.

Park Hotell ja Casino toitlustusjuht Riina Eisler rääkis BNS-ile, et maksimumhinna määramine sigarettidele on problemaatiline vastavalt toitlustusettevõtte profiilile. Erinevalt näiteks ööklubidest meid sigarettidele hinna ülempiiri sätestamine väga ei mõjuta, kuna selle kaubaartikli osas meil suuremat käivet ei ole, ütles Eisler.

Pirita Hotelli restorani Katamaraan esindaja sõnul ei näe restoran selle seaduse puhul seost vaba turumajandusega ning seadusemuudatus ei too selgust riigis valitsevasse sigareti- ja “alkoholimüügidþunglisse”.

1. juulil jõustunud seadusemuudatuse kohaselt peab sigaretipaki maksumärgile olema trükitud maksimaalne jaehind, aasta lõpuni võivad jaemüüjad müüa siiski ka seniste maksumärkidega sigarette.

Sigaretipaki aktsiisiks on 1. juulist kolm krooni, millele lisandub 21 protsenti importijate kehtestatud maksimaalsest jaehinnast.

Maksumärgil märgitud hinnast sigarette kõrgema hinnaga müünud ettevõtteid saab seaduse kohaselt ka trahvida.