Varasemate perioodidega võrreldes vähenes kaubandusettevõtete poolt tellitava sularaha maht 93 miljoni euro võrra, samas laekumine kasvas 41 miljoni euro võrra, teatas turvafirma.

Valeraha kahtlusega edastas G4Si sularahadivisjon politseile eelmise aasta jooksul 268 rahasedelit ning 156 münti, mis on ligi 56 protsenti kõigist Eestis avastatud võltseurodest.

Võrreldes varasemate perioodidega on valeraha kahtlusega politseile edastatud rahasedelite maht kasvanud rohkem kui kolmekordselt. Näiteks 2013. aastal edastati politseile 74 rahasedelit ja 187 münti. Enim on politseile ekspertiisi tegemiseks edastatud 20- ja 50-euroseid rahatähte, müntide seas on valeraha kahtlusega enim 2-euroseid.

G4S Eesti sularahadivisjoni direktor Peeter Torim sõnas, et kuigi ringluses olevate pangatähtede seas on võltsingute osakaal üliväike, peaks mullune võltseurode kasv tegema tähelepanelikumaks eelkõige kaupmehi.

„Asjatute ebamugavuste vältimiseks peaks sagedamini kontrollima kassades kasutatavaid raha tuvastamise aparaate „Euro valerahade kindlakstegemisel tuleb tähelepanu pöörata turvaelementide kogumile, ainult ühe turvaelemendi tuvastamisest ei piisa,“ lisas ta.

G4S on Eesti suurim sularahaveo- ja rahatöötluse ettevõte.