Sullingu sõnul olid nii võistluse korraldajad kui ka osalejad teinud suurepärast tööd.

"Kõigile lisaks näitasid noored ettevõtjad üles suurt keskkonnateadlikkust ning sotsiaalset vastutust," lisas Sulling.

Võistluse žürii esimees, Tallinna Lennujaama juhatuse esimees, Rein Loik sõnas võitjate välja kuulutamise järel, et sel korral oli esikolmiku valimine äärmiselt keeruline ülesanne ning kahjuks pidi nii mõnigi väga tugev õpilasfirma ilma auhinnata koju minema.

„Siiski on esikolmik oma kohad auga välja teeninud – nad on näidanud erakordselt tugevat ärivaistu uute turuosade leidmisel, tugevat meeskonnatööd ning entusiasmi ning leidlikust oma ideede elluviimisel,“ põhjendas Loik.

Kolmapäeval Tallinnas alanud 25. Euroopa õpilasfirmade võistluse, mille esmakordselt korraldas Junior Achievement Eesti võits E14-Magma Islandilt.

Kolmanda koha pälvis õpilasfirma Grades of Glory Rootsist, kes pakuvad õpiabi teenust noortele. Teise koha vääriliseks tunnistati õpilasfirma ACE Suurbritanniast, kes toodab erinevatele pindadele kleepuvat materjali, mille abil on võimalik erinevaid asju üksteise külge kinnitada.

Lisaks anti välja veel mitmeid eriauhindu. Swedbanki innovatsiooniauhinna võitis Luksemburg, kes pakub võimalust rentida omale isiklik kana, kelle tegemistega saab end veebikaamera abil kogu aeg kursis hoida. Montoni turundusauhind läks Läti õpilasfirmale Garage Wooden Bow Ties, kes toodab põnevaid puust kikilipse. Kikilipsud osutusid ka Euroopa õpilasfirmade laadal Viru keskuses väga menukateks.

Euroopa õpilasfirmade võistluse korraldamist toetavad Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, EAS Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest, Haridus- ja Teadusministeerium, Hasartmängumaksu nõukogu ja Baltika. Õpilasfirmade programmi peatoetaja on Swedbank.

Konkursist saab pikemalt lugeda ka tänasest Ärilehest.