Oktoobri viimasel päeval teatas RKAS, et väljakuulutatud nelja ministeeriumi ühishoone ehk nn superministeeriumi ehitustööde kontsessiooni riigihange kukkus läbi.

Hankele laekus tähtajaks küll neli taotlust, kuid odavaim pakkumus oli 17,85 eurot ruutmeetri kohta kuus, aga RKASi eeldatav maksumus oli 10,80 eurot ruutmeetri kohta kuus.

Ärileht kirjutas juba mullu septembris, et ehitusettevõtjate hinnangul peletavad superministeeriumi rajamise tingimused investori eemale ja eeldatav rendihind on liiga madal.

„Nüüd tuleb saadud tagasisidet põhjalikult analüüsida ja vaadata üle ka meie endi seni tehtud prognoosid ning leida lahendus, kuidas edasi minna," ütles RKAS-i juhatuse esimees Jaak Saarniit toona.

Rahandusministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, sotsiaalministeeriumi ning justiitsministeeriumi ühine hoonekompleks koos kahe maa-aluse parkimiskorrusega on kavas ehitada Tallinnasse Suur-Ameerika 1 ja Väike-Ameerika 2 kinnistule ehk rahandusministeeriumi praeguse hoone asemele ja selle taga oleva staadioni vahele.