Oa tänava ja Emajõe vahelisele alale pakkusid arhitektid välja 14 tööd, osavõtjaid oli mitmelt poolt Euroopast. Võitjad Johanna Vuorinen ja Esa Kangas pärinevad Soomest, teine koht läks Prantsusmaale ja äramärgitud töö autorid on pärit Portugalist, ütles ETAle Tartu abilinnapea Ilona Merzin.

Merzin ei teadnud, kui paljud Tartu võistlusel osalenud arhtektid Supilinnas käisid, küll aga õppis üks Soome autoreist Johanna Vuorinen aasta Tartu Ülikoolis ning võttis osa mõned aastad tagasi samale Supilinna alale korraldatud arhitektuurivõistlusest.

EUROPANi fännid tahaksid võidutöö täielikult üles ehitada, realistid ja praktikud peavad võidutööd liiga keeruliseks ja viitavad Supilinna keerulisele kruntimisele, rääkis Merzin, kes ei pidanud võimatuks mõned osad võidutööst siiski leiavad koha Emajõe kaldal.

EUROPAN 7 arhitektuurivõistluse tingimused ei ole veel päris valmis, mistõttu Merzin ei öelnud, kas Tartul on võimalik end järgmisele võistlusele välja pakkuda.

EUROPANi võistluse eesmärk on leida Euroopast uusi ideid ja lõppenud võistlus otsis mõtteid erinevate linnaruumide piirimaa hoonestamiseks. Supilinn asubki suhteliselt lähedal südalinnale, kuid kohe sealsamas asuvad Põllumajandusülikooli õppehooned ja suusarajad.

Rahvusvaheline arhitektuurivõistlusest EUROPAN võivad osa võtta noored arhitektid ehk nooremad kui 40aastased, Tartu ja Tallinn pakkusid oma rajoonid võistlusele välja esimest korda.