Lähkma küla elanik Karmen Saar rääkis, kuidas ta jalavalu käes vaeveldes vaikivat telefoni vahtis ja kõva häälega appi karjus. “Ma ju teadsin, et keegi mind ei kuule, kuid valu oli nii suur,” sõnas ta.

Saar rääkis, et jant tujutseva telefoni ümber on väldanud oma kümme aastat, kuid eriti kehv seis on alates tänavusest suvest. “See on ju enam kui naljanumber, et telefon keeldub vihmasel päeval töötamast,” nentis naine.

Nii mõnigi külaelanik ostaks või mobiiltelefoni tasku, kui sest tulu tõuseks. Aga kuus kilomeetrit Surju keskasulast metsa sees paiknevas Lähkma külas ei tööta ka taskutelefon ja raadioside.

Lähkmast sügavamas metsas paikneva Saunametsa küla Saunametsa talu peremees Ülo Ott sõnas, et temal on raadiotelefon, kuid et Uulu telefonimast on liiga kaugel, pole parem seegi.

“Silkan telefoniga ümber maja ja vahin sihverplaati, et kas ja kust ilmakaarest levi mõikab,” kirjeldas talumees.

Ott rääkis, et vahel on tal õnne olnud telefoniga isegi toas rääkida. Ent on juhtunud, et katkenud kõnet peab ta kolm korda uuesti alustama ja iga kord tiksub tema arvele kõnealustustasu. “Tuleb välja, et kehva kauba eest maksan kõrgemat hinda,” nentis mees.