1. Rindade suurendamine

Kosmeetilisele kirurgiale tehtud kulud ei kuulu mahaarvamiste nimekirja. Eksootiline tantsija Chesty Love otsustas aga seda reeglit testida. Ta ütles, et kui tahad suuremat tippi, siis peab sul olema suurem rind. Ta otsustas minna hulluks ja teha endale 56-FF suurused rinnad. Arve pani ta maksetagastuse reale. IRS oli vastu, aga USA maksukohus otsustas, et implantaadid on amortiseeruv vara, nö lavakujunduse ja etenduse osa.

2. Oma armsamale maksmine

Bruce'i-nimeline mees palkas oma tüdruksõbra otsima mööblit ning hoolitsema erinevates talle kuuluvates rendikodudes remonttööde jms eest. Lisaks palkas ta tegema töid nende endi kodumajapidamises (nõudepesu, triikimine jms). IRS ütles, et tema tasu mahaarvamine ei ole seaduslik, aga mees läks maksukohtusse ja võitis. Osaliselt. Kohus ütles, et 2500 dollarit makstud 9000 dollarist on ärikulu, kuid majapidamistööd ei kuulu siiski mahaarvamiste hulka.

3. Lemmiklooma toidu mahaarvamine

Kalifornias elav kassi-naine pani enda tuludeklaratsiooni mahaarvamiste reale loomaarsti arved ja kassitoidu tšekid, väites, et tegemist oli heategevuseks kulutatud rahaga. Ta võitis küll IRSi, kuid sai süüdistuse loomapiinamises - ta ei ostnud ju kassidele süüa ega ravinud neid.

Kuid on ka teine sarnane lugu. Paar pidas taaskasutuskeskust ning selleks, et hoida sealt eemale usse ja rotte, vajasid nad kasse. Nii panidki nad välja kassitoitu, et meelitada kohale kodutuid isendeid. IRS ütles, et see ei olnud ärikulu, maksukohus päästis päeva.

4. Purjus peaga sõit

Härra Rohrs jõi peol alkoholi ning ootas mõned tunnid, et saaks kainelt autorooli istuda. Ometi sõitis ta teelt välja ja ta arreteeriti. Auto oli aga kahjustada saanud ning kindlustus ei olnud nõus hüvitist maksma. Mees maksis remondi eest ise ja kirjutas need mahaarvamiste reale. Tema sõnul oli see kahju õnnetusjuhtumi läbi. IRS vaidles vastu, maksukohus jäi hr. Rohrsi poolele.

5. Lapsehoiu eest tasumine

Lapsehoiu eest maksud tasu on eraisiku kulu. IRS on oma reeglites kirja pannud ka selle, et seda ei saa kirjutada heategevuse alla juhul, kui lapsehoidja palkamine  võimaldab sul teha vabatahtlikku tööd. Proua Kingsley'l oli lapsehoidja, et ta saaks vabatahtlikuna tööd teha. Ta soovis mahaarvamist. Maksukohtus saavutas ta võidu.

6. Tasuta õlu

USAs olid kunagi kasutuses trading stampi nime kandvad paberilipikud. Neid võib vabalt võrrelda Eesti poekettides antavate kleepsudega. Kogud teatava hulga kokku ja saad siis midagi soodsamalt. USAs pakkus üks tankla selliste piletikeste asemel tasuta õlut ning omanik kirjutas selle ärikuludesse. IRS ütles ei, maksukohus jah.

7. Eraaia haljastus

Kodukontori peale tehtavaid kulutusi kontrollib IRS agaralt. Seega on üllatav, et keegi arvas maha koduaias haljastusele tehtud kulud ja võitis. Mees kohtus klientidega pidevalt oma kodus ning tal oli vaja, et kodu näeks hea välja. Maksukohus leidis, et kõiki töid ei saanud mahaarvamiste reale kanda, kuid osa haljastustöödest, muru hooldamise ja sissesõidutee parandamise sai sinna märkida küll.

8. kodulooma kolimine

Kui sa vahetad töökohta ja pead kolima ning läbid mitmed testid, siis lubab IRS ameeriklastel maha arvata kolimiskulud. Ka lemmiklooma kolimiseks tehtavad kulud.

9. Beebiõli

Kulturist pani selle mahaarvamiste reale ning IRS seda läbi ei lasknud. Tasus aga võidelda, maksukohus lubas selle sinna siiski panna.

10. Basseinid

Ravikulud võivad endaga kaasa tuua suuri maksusoodustusi. Ühele inimesele määras arst ravikuuri, mis sisaldas ka basseinis käimist. Inimene ostis selle ja lasi paigaldada ning kirjutas kulu mahaarvamiste reale. Kuna selle esmane eesmärk oli ravi, sai ta maksukohtus ka võidu.

USAs on maksuerisusi ja vaidlusi nii palju, et pole ime, et sealset süsteemi kirutakse. Advokaatidel on aga tööd küllaga.