Täna on Orkla analüüsimas oma tootmisüksuste struktuuri eesmärgiga vähendada dubleerivaid tootmisi ja suuredada tootmisefektiivsust, samuti leida rohkem vahendeid innovatsiooniks.

„Baltikumis tehti viimase 6 kuni 8 kuu jooksul põhjalik analüüs tehaste osas ja otsustati keskenduda kindlate tootegruppide tootmisele teatud tehastes. Selle tulemusena on teatatud Guttas tootmise lõpetamisest ja mahlatoodete ületoomisest Põltsamaale, samuti otsustati keskenduda kastmete ja majoneesi tootmisele Spilva tehases Lätis," selgitas Kaare.

Orkla teatas ka Leedus Suslavicuse tehases tootmistegevuse lõpetamisest ja tootmise üleviimisest teistesse Orkla tehastesse.

Selline struktuur loob Kaare sõnul eeldused tootmisefektiivsuse suurenemiseks, samuti koondatakse konkreetse tootegrupi tarvis tehtavad investeeringud ühte tehasesse, misläbi suureneb innovatsioonivõimekus.

„Põltsamaa tehasele tähendab selline otsus olulist tootmismahtude suurenemist. Siia toodavate mahlade tootmismaht ületab ligi neli korda majoneesi ja kastmete mahu. Põltsamaa Felix jätkab köögivilja, valmistoitude, sinepi ja veinide tootmist. Tulevikus koondub kogu köögiviljatootmine Baltikumis samuti Põltsamaale.

Kokkuvõttes on tegemist nii Põltsamaale, kui ka Eesti toidutööstusele hea uudisega, et meie kogemust toidutootmisel hinnatakse ja siia oldakse valmis juurde investeerima."