Kreeka plaanis, et saada kätte laenuosa väljamakse, leiduvat lubadus kaotada varase pensionile mineku võimalus alates tuleva aasta algusest. Vähemalt 500 000 eurose aastakasumiga ettevõtetele plaanitakse kehtestada lisamaks. Ka 30 000 eurost suurema aastasissetulekuga eraisikuid ootab solidaarsusmaks.

Kreeka võlausaldajad on soovinud, et alalised eelarve tugevdamise meetmed moodustaksid 2,5% SKPst, kuid Kreeka pakkus välja meetmed 2% SKPst, lubades 0,5% vahe SKPst katta administratiivsete meetmetega.

Kreeka valitsus on nõustus, et laenu tagasimaksete ja intressimaksete eelne primaarne eelarveülejäägi eesmärk on 1% SKPst.

Kreeka valitsus soovib, et käibemaksule jääks kolm määra, kuid kreeditorid soovivad kahte. Valitsus pakkus välja, et nad maksustaksid rohkem tooteid 23% käibemaksumääraga, et katta eelarve puudujääki.

Ka olevat pakkumises nulldefitsiidi klausel, mis tähendab, et toimuvad eelarve automaatsed kärped, kui seda piiri rikutakse.

Lisaks lubab Kreeka valitsus täiendavate eelarvemeetmete kasutusele võttu, kui kreeditoridega jõutakse kokkuleppele, mis sisaldaks ka osalist võlgade andeks andmist.