Eeelmisel nädalal otsustas Skandinaavia keti juhatus võtta Johaugi tooted Soomes ja Rootsis müügist maha, vahendas Taloussanomat. Norras on Johaugi tooted XXLi kauplustes ja veebipoes endiselt saadaval.

"Johaugi toodete eemaldamine algas Soomes täna, kui avasime uut kauplust Lahtis. Johaugi tooted olid küll juba riiulitele paigutatud, kuid need võeti maha enne kui kell kuus kaupluse avamise," rääkis XXL keti Soome juht Toni Stigzelius kolmapäeval ajalehele.

XXLi ametliku teate kohaselt ei võta ettevõte seisukohta üksikute dopingujuhtumite osas, kuid usub puhtasse sporti ning taunib nii dopingu kasutust kui ka muud ebasportlikku käitumist. Juhtumitel, kus on tegutsetud XXLi väärtuste vastaselt, hindab kontserni juhtkond koostöölepinguid põhjalikult ja otsustab võimalikud meetmed, teatas ettevõte Taloussanomatele.

Johaug-kaubamärk kuulub Norra firmale Active Brands, kes on nii sotsiaalmeedias kui ka mujal Johaugi aktiivselt toetanud. "Teame sind, sinu väärtusi ja seda, mida esindad. Toetame sind sajaprotsendiliselt, Therese," kirjutati brändi Facebooki -lehel.

Uudisteagentuuri STT teatel on Norras pärast dopinguskandaali puhkemist Johaugi toodete läbimüük kasvanud rekordilisele tasemele. Selle põhjuseks oletatakse norralaste soovi avaldada dopingu tarvitamisega vahele jäänud Johaugile toetust.

Saksa kauplusekett Lidl kasutas aga Johaugi skandaali eelmisel nädalal reklaamis, nime küll nimetamata, pakkudes Norra suitsulõhe ostjale kauba peale huulevõiet. Teatavasti olevat Johaug tarvitanud keelatud ainet klostebooli sisaldavat huulevõiet.