Põhja prefektuuri pressiesindaja Seiko Kuigi sõnul kontrolliti kokku ligi pooltuhandet inimest, neist 24-l polnud lühiajaline töötamine PPAs registreeritud.

Rikkumiste tõttu said väärteokorras karistada 13 Ukraina ja kaks Valgevene kodanikku. Rahalised karistused jäid vahemikku 40 kuni 600 eurot. Politseiametnikud alustasid kuue ettevõtte suhtes väärteomenetlust.

Politsei koos maksu- ja tolliameti ja tööinspektsiooniga teeb sääraseid kontrolle regulaarselt.

Ärilehele andmetel oli üks objekt, kust leiti illegaalset välistööjõudu, Endoveri poolt Lasnamäele tehtav Vega arendus. Tegemist on endise Mereakadeemia hoonega, mida firma renoveerib.

Endover Kinnisvara juhatuse liige Robert Laud lausus,et Endover Kinnisvara on Vega objekti arendaja ning Metropoli Ehitus OÜ on selle objekti peatöövõtja. Nii Metropoli Ehitus OÜ kui Endover Kinnisvara ei ole Vega objektile välismaalasi ega välisfirmasid palganud, kinnitas Laud.

Tema sõnul teeb Metropoli Ehitus Vega objektil peatöövõtjana koostööd samade sõltumatute alltöövõtjatega, kes pakuvad oma teenuseid ka teistele Eesti ehitusfirmadele. "Nende personalivaliku üle puudub meil aga kontroll ja sõnaõigus," lausus Laud, lisades, et ei näe välistööjõu palkamises iseenesest mingit probleemi, juhul kui seda tehakse korrektselt.