„Pole kahtlust, et moeäri liigub järjest rohkem veebi, see on üha enam nii ka luksuspesu puhul, mida seni sai osta peamiselt peenetelt kaubatänavatelt. Näeme Dessus-Dessous'is selles vallas suurt potentsiaali, on nad ju Prantsusmaal online turuliidrid, müües kümnete tuntud kaubamärkide hulgas ka meie enda Felina ja Conturelle tooteid," ütles Rahumaa. „Samuti annab ettevõtte omandamine juurdepääsu reaalajas infole tarbijate eelistustest ja trendidest, mis omakorda aitab meil kogu grupi tegevust efektiivsemaks muuta," lisas Rahumaa.

Prantsusmaal Lunelis asuv Dessus-Dessous on spetsialiseerunud luksuspesu brändide veebimüügile, teiste hulgas Lise Charmel, Van De Velde, Simone Pérèle, Felina ja Conturelle. Ettevõtte veebipood, mis asub http://www.dessus-dessous.com, pakub pidevalt uuenevat valikut 150 000 pesuartikliga üle 50 kaubamärgilt. Dessus-Dessous on juhtinud Prantsuse online pesuturgu 2000. aastast saadik, veebipoe andmebaasis on 214 000 klienti. Dessus-Dessous käive ulatus 2017. aastal 7,3 miljoni euroni, millest 70% tuli Prantsusmaalt ja 30% mujalt maailmast. Lisaks Prantsusmaale on ettevõtte peamisteks turgudeks USA, Belgia, Inglismaa, Saksamaa, Sveits, Venemaa, Taani, Austraalia ja Holland. Ettevõttes töötab 31 inimest.

Indrek Rahumaa

Osapooled tehingu hinda ei avalikusta. ELG rahastas Dessus-Dessous ostu selle aasta veebruaris Rootsis korraldatud edukast võlakirjaemissioonist tekkinud vahenditega.

European Lingerie Group AB (ELG) on Euroopa juhtivaid vertikaalselt integreeritud tekstiili- ja pesutööstusgruppe, mis toodab pitsi ja tekstiile suurematele pesubrändidele Lauma Fabrics ettevõte alt ning toodab ja turustab Saksa kvaliteetpesu kaubamärke Felina ja Conturelle. Grupi konsolideeritud käive oli 2017. aastal 73 miljonit eurot, ettevõte annab tööd 1229 inimesele. ELG-l on tehased Lätis, Ungaris ja Saksamaal ning oma toodangut müüakse 5000 müügipunktis 46 riigis üle maailma.