Suuremad ja tugevalt kapitaliseeritud kinnisvaraarendajad on otsustanud langusperioodi enda kasuks pöörata ning alustada mahukate uusarendusprojektidega ajal, mil ehitushinnad on umbes veerandi võrra langenud.

NCC Ehitus paneb sel nädalal nurgakivi 770 korteriga Pärnaõue elurajooni rajamisele Haabersti linnaosas, YIT Ehitus teatas eelmisel nädalal, et hakkab edasi ehitama varemalt külmutatud ehitusobjekte Mustamäel Kadaka teel ja Keilas uusi korterelamuid, kuhu kokku rajatakse 137 eluaset. Arco Vara pidas hiljuti võimalikuks, et veel tänavu lüüakse kopp maasse 605 korteriga Tivoli rajoonis Kadriorus. Suuri projekte on paberil veelgi, kuid rohkem arendajad siiski avalikult tänavusi ehitusplaane kinnitanud pole.
 
Esmapilgul tundub arendajate käitumine harjumatu, kui mitte isegi kummaline. Sel ajal, kui enamus on hädas oma vara müügiga, otsivad mõned väga tugeva finantstaustaga investorid hoopis objekte, kuhu raha paigutada. Suured kinnisvaraarendajad aga, selle asemel, et negatiivsete sõnumite valguses oma projekte külmutada, lisavad hoopis auru juurde.