MCB kontserni peakorter jääb Eestisse, lähiaastatel plaanitakse laienemist nii toodete valiku kui ka uute turgude osas, teatas ettevõte.

Ettevõtte teatel on peatselt plaanis tulla turule täiesti uudse kaasaegse krediidilahendusega.

MCB Finance Groupi tegevjuhi Rami Ryhäneni sõnul on see tehing erakordne tunnustus MCB olemasolevale kompetentsile ja meeskonnale, samuti ärimudelile ning tehnoloogilisele võimekusele.

Ryhänen lisas, et tehingu tulemusena saavad arenguhüppeks jõudu mõlemad ettevõtted, kuid eelkõige võidavad sellest nende kliendid. “MCB teadmised ja tugev kasvupotentsiaal digitaalses laenuäris ning IPF finantsiline tugi ja mitmekülgsed rahvusvahelised kogemused annavad meile võimaluse pakkuda paindlikke ja väga erinevate klientide soove arvestavaid tooteid,” rõhutas Ryhänen.

MCB juhatuse esimehe sõnul on juba praegu arendamisel uudsed krediiditooted, mis eristuvad senistest just oma kaasaegsuse ja mugavusega. Samas jätkatakse Credit24 kaubamärgi ning vastavate laenutoodetega.

International Personal Finance (IPF) ja MCB Finance Group vahelise tehingu väärtuseks oli 23,8 miljonit naela ehk ligikaudu 30,26 miljonit eurot.

MCB Finance Groupi peakorter jääb Tallinnasse. Ettevõtte juhina jätkab Rami Ryhänen, samaks jäävad ka ülejäänud juhtkond ja töötajad. Tulenevalt ettevõtte võimalikust laienemisest töötajate arv tulevikus tõenäoliselt suureneb.

MCB Finance Group on 2006. aastal asutatud tarbimislaene pakkuv ettevõte, mille aktsiad on noteeritud Londoni börsi alternatiivturul (AIM). MCB Finance tegutseb Soomes, Eestis, Lätis, Leedus ja Austraalias. Ettevõttes töötab ligikaudu 80 inimest.

International Personal Finance (IPF) on Suurbritannias Leedsis baseeruv ja üle 130-aastase ajalooga väikelaene (suuruses 100-2000 naela) pakkuv ettevõte. IPF tegutseb kaheksal turul, muuhulgas Poolas, Tšehhis, Ungaris, Rumeenias, Slovakkias ja Mehhikos.

Ettevõtte aktsiad on noteeritud Londoni ja Varssavi börsil. IPFis töötab ligikaudu 7000 inimest.