Tallinna Halduskohus leiab, et Tallinna Keskkonnaamet ei ole järginud seaduse nõudeid põhjendamatult madala maksumusega pakkumise väljaselgitamiseks. Sõltumata määratud eeldatava maksumuse õigsusest, on hankijal kohustus kontrollida, kas konkreetne pakkuja suudab pakutud hinnaga teenust osutada, selgitas kohus.

Tallinna Keskkonnaamet määras 2012. aasta riigihanke tulemuste alusel ühe tühjenduskorra eeldatava maksumuse, mis on pakkujate sõnul ebamõistlikult kõrge, kuna kolm pakkumust neljast olid sellest oluliselt madalamad. Hankija määratud ühe tühjenduskorra eeldatav maksumus oli 1,18 eurot, mida hankija hankedokumentidesse ei märkinud.

Hankemenetlusest kõrvaldati ka RADIX HOOLDUSE OÜ, kelle pakutud hind oli Prügitont OÜ järel paremuselt teine. Keskkonnaamet tunnistas edukaks Linna Jäätmekäitlus OÜ ja RAGN-SELLS AS-i ühispakkumuse, mis oli soodsaima pakkumise teinud Prügitont OÜ pakutud hinnast suurusjärgus 40-50 protsenti kallim ja mis oleks tähendanud Tallinna kesklinna elanikele märkimisväärset kallimat jäätmeveo teenust.

Tallinna Halduskohus tühistas riigihangete vaidluskomisjoni 7. jaanuari 2015 otsuse eeldatava jäätmeveo teenusehinna õigsuse osas ning tunnistas kehtetuks Tallinna Keskkonnaameti 25. novembril 2014 koostatud käskkirja pakkuja Prügitont OÜ hankest eemaldamiseks.