2016. aasta sügisel panid kuus Eesti produktsioonifirmat ja MTÜ Eesti Filmitööstuse Klaster seljad kokku ning lõid ühisettevõtte Tallinn Film Wonderland, mis pidi hakkama ehitama Koplisse regiooni moodsamat stuudiokompleksi, nn Eesti Hollywoodi.

Projekt läks alguses edukalt käima. Sama aasta novembris tegi EAS otsuse toetada filmilinnakut ühe miljoni euroga. Kokku maksnuks projekt kuus korda rohkem ning ülejäänud 5 miljonit eurot plaaniti kokku saada investoritelt (1,5 miljonit eurot) ja pangalaenu võttes (3,5 miljonit eurot). Kuna filmilinnaku valmimine sõltus oluliselt lisavahendite kaasamisest, seadis EAS ka kõrvaltingimuse: toetuse saajal on kohustus leida ja garanteerida täiendavate rahaliste vahendite olemasolu, muidu EAS projekti ei toeta.

Kuna eelmise aasta 30. septembriks 5 miljonit eurot koos polnud, küsis EAS taotlejalt selgitusi ja tõendust kogu vajaliku eelarve olemasolu kohta. Tallinn Film Wonderland esitas küll selgitused, kuid jätkuvalt jäid esitamata kogu investeeringu olemasolu tõendavad dokumendid.

Põhjuseks ehitushindade järk tõus ja keerukas projekt

Tallinn Film Wonderland tegevjuht Liina Maria Lepik ütles, et nõutud tähtajaks ei suudetud investor- ja pangalaenu lepinguid esitada, kuna ehitushindade järsk tõus ja projekti keerukusest tingitud asjaoludega kohandamised nõudsid rohkem aega. "Tallinn Film Wonderland sündis filmitegjate tugevast vajadusest kvaliteetsete stuudiote järele, on tegutsenud juba pea kaks aastat ning tegevused Filmilinnaku loomise nimel jätkuvad," lisas ta.

Selle aasta veebruaris arutas asja hindamiskomisjon ning jõudis seisukohale, et kuna kaasatava 5 miljoni euro osas kindlus puudub ning enam kui aasta jooksul ei ole filmiinimesed lahendust leitud, tuleb otsus Kopli Hollywoodi toetada kehtetuks tunnistada ning seni välja makstud toetus summas 11 342 eurot tagasi nõuda. Hindamiskomisjoni ettepanekut arvestades tegi EAS otsuse rahuldamise otsuse kehtetuks tunnistamise ja finantskorrektsiooni kohta 11. aprillil.