„See tähendab, et inimesed kes kavandavad majaostu, peavad arvestama pikema hinnatõusu võimalusega," tõdes KV.EE portaali juhataja Tarvo Teslon. „Oktoobris küsiti Tallinna majade eest keskmiselt 1386-eurost ruutmeetrihinda, mida on 7% enam kui aasta tagasi."

Tallinnas kasvas majade müügipakkumiste arv üksnes Haaberstis, Kesklinnas ja Nõmmel. Kõigis teistes Tallinna linnaosades on majade müügipakkumiste arv vähenenud, mõnes linnaosas väga oluliselt.

Nii on näiteks Lasnamäel, Mustamäel ja Põhja-Tallinnas müüdavate majade arv aastaga langenud enam kui kolmandiku võrra. Nimetatud linnaosad on valdavalt hoonestatud siiski korterelamutega, mistõttu sealsed eramajad Tallinna eramute turust suurt osa ei moodusta.

Pakkumise muutustele on ootuspäraselt reageerinud ka hinnad. Suurema pakkumisega linnaosades ehk Haaberstis, Kesklinnas ja Mustamäel on majade pakkumishinnad aastaga mõne protsendi võrra küll langenud, kuid muudes linnaosades küsitakse ostjalt täna märksa kõrgemat hinda kui mullu samal ajal.

Pakkumiste vähenemine ja hinnatõus on olnud ka Tartus ja Pärnus. Tartu hinnad on kasvanud 5% ja Pärnu majad on täna lausa 14% kõrgema hinnaga.

Üle Eesti oli oktoobris KV.EE portaalis müügis 3135 maja, mida on 6% vähem kui aasta tagasi. Eesti keskmine hind on aga sama ajaga tõusnud 8% 1056 euroni.