Suurhalli tegevjuht Aivar Sirelpuu ütles, et üheks uue arendusplaani eesmärgiks on parandada juba aastaid kahjumiga tegutsenud halli majandusseisu, kirjutab Postimees.

Praegu riigile kuuluvale peamiselt metsaga kaetud 26hektarilisele maatükile rajatavas vabaajakeskuses võiksid esialgsete plaanide kohaselt olla ujula, veekeskus, restoranid ja teater-kino. Lisaks võiksid Sirelpuu sõnul halli naabrusse kerkida veel äripinnad Eesti Olümpiakomitee ja Eesti spordialaliitude jaoks, korterelamud, lasteaed ning konverentsihotell.

“60-65 protsenti uuest arendusest oleks sotsiaalfunktsiooniga ja muu oleks see, mis sotsiaalset poolt toetab,” lausus Sirelpuu. Ta lisas, et halli juures oleval maatükil ei ole kaitsealust parkmetsa.

Sirelpuu sõnul ootab suurhalli juhtkond praegu linna ja riigi seisukohta nende plaanide suhtes. Halli nõukokku kuuluvale Tallinna abilinnapeale Kaia Jäppinenile saadetud kirjas pakub Sirelpuu välja võimalusi rajada naabrusse näiteks jooksu-, suusa- ja motorajad ning pallimängude jaoks mõeldud treeninghall.