Krundiga eramu Ülemiste elurajoonis loositi välja tänavu 12. septembril. Selle võitis perekond Kirsimägi, kes seni elas Tallinnas Õismäel. Kolmapäeval tegid osapooled ära vajalikud notaritoimingud ning kampaania korraldajad andsid õnnelikele võitjatele üle nende uue eramu võtmed.

Võidumaja üleandmine on ühtlasi ka avalöök uuele Rae vallas asuvale ja hetkel Eesti suurima eramute arendusprojekti tiitlit kandvale Uuesalu elurajoonile, kus 70 hektari suurusele maa-alale on planeeritud kokku 390 elamispinda – 248 paarismaja ja 142 ridaelamuboksi.

„Algselt planeerisime, et ka võidumaja krunt asub juba Uuesalu elurajoonis, paraku tuli seekord maja anda üle veel Ülemistes,” lausus Uuesalu elamurajooni arendaja, Eesti Ekspressi majaloosi korraldamises kaasa löönud kinnisvaraarendusettevõtte IBE Estonia esindaja Ülle Kullör. IBE Estonia suurimaks projektiks Eestis on seni koostöös Soome Maja Ehitajaga püstitatud Ülemiste elurajoon, mis osutus väga edukaks kinnisvaraarendusprojektiks.

Täna üle antud Tallinna külje all Rae vallas asuv eramu on Eestis suure populaarsuse võitnud Omatalo moodulmaja, mille üldpind ulatub 205 ruutmeetrini. Maja juurde kuulub 1640 ruutmeetri suurune krunt.

Pindi Kinnisvara juhatuse esimehe Peep Soomani sõnul on eramud ja eramukrundid teinud sel aastal läbi väga kiire hinnatõusu. „Aasta tagasi, kui koos partneritega kampaania planeerimisega alustasime, oli sarnase eramu hinnaks 2-2,5 miljonit krooni, tänaseks on selle väärtus tugevalt kasvanud,” lausus Sooman.

Koos Eesti Ekspressiga aitasid võidumaja ehitada Eesti juhtiv kinnisvaravahendusfirma Pindi Kinnisvara, kinnisvara arendusega tegelev ettevõte IBE Estonia ning Omatalo moodulmajade ehitamise ja müügiga tegelev Soome Maja Ehitaja OÜ.